Jest szansa sie podlaczyc na postepu?, znam ten zakład moja firma tam przyciemniała kilka razy służbowe
wolno działające wycieraczki
Zwiń
X
-
wolno działające wycieraczki
Witam,
Mam nadzieję, że nie zdublowałem gdzieś tematu . Do rzeczy:
padało ostatnio dość mocno, wycieraczki (zdawało mi się, że przez opady - jak z wiadra) ale to nie to, myślałem też, że może gumy na piórach są dojechane i trą za bardzo o szybę (spowalniając pracę wycieraczek)
czym się to objawia np. dziś podczas deszczu zatrzymały mi się w połowie i nie wróciły do pozycji wyjściowej, po kilku godzinach po deszczu zaczęło działać - chyba silnik wydaje jakiś dziwny dźwięk ala zwarciowe strzelanie, ma bardzo mało sił i ledwo pcha wycieraczki - nie wiem od czego zacząć z szukaniem problemu?
pomożecie? Octavia I 1999, 90 KM, SLX
-
-
Było, było :P
Np. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...no+wycieraczki
Zatarte ośki mechanizmu. Rozebrać i wyczyścić. O ile nie jest już za późno.
U mnie były już w takim stanie że próba rozebrania skończyła się uszkodzeniem.
PozdrawiamByła O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
dzięki za info, po dłuższym szukaniu też trafiłem na ten temat z G IV pytanie inne - leje u mnie teraz i nie mam jak rozebrać całości - podszybie, wycieruchy, itd. czy da się to zpacyfikować jakoś bez rozbierania na kilka dni chociaż - może zalać mega ilością odrdzewiacza tak, żeby nie trzeba było w deszczu walczyć na dworze?
Komentarz
-
-
Niestety zapieczenie było tak WIELKIE, że nie obyło się bez rozbiórki strona kierowcy tak zapieczona, że przy wybijaniu (próbowałem ale się nie dało) gwint i nakrętka spłaszczył się , ale trochę magii w rękach i udało się je nakręcić na miejsce wszystko bangla, wycieraczki zapierniczają jak nowe , trzpiot wyszedł z tuleją taki był zabrudzony, aż przeżarty , teraz walczę z założeniem wycieraczki na miejsce u pasażera bo jak usunąłem brud okazało się, że na nim właśnie trzymał się wycieraczki i nie mają już frezów , teraz śmigam z jedną, ale mam już pomysł - docelowo będzie wymiana wszystkiego - niestety na zamienniki, bo nowe kosztują mega cash nawet na szrocie - chyba, że macie inne propozycje?
Komentarz
-
Komentarz